dinsdag, juli 10, 2007

 

Opsporing verzocht

Afgelopen week zijn we bij opruim werkzaamheden in het huis-van-bewaring dat onder ons beheer is, op twee bijzonder ongure types gestuit. We hadden een vermoeden dat zij reeds enige moorden hadden gepleegd, dus besloten we ze publiekelijk op te sluiten. Zij schikten zich naar hun lot, en zochten elk een kant van hun glazen kooi op.

De volgende ochtend echter troffen wij een slachtpartij aan: de ene had zich op ontstellende wijze meester gemaakt van zijn lotgenoot en had hem reeds half verslonden. Niet in staat in te grijpen in dit gruwelijke schouwspel, moesten wij lijdend aanzien hoe het monster in een half uur tijd zijn celgenoot de laatste levenssappen ontnam. Er resteerde niets dan een volledig leeggezogen karkas.

Wij besloten tot een rechtzaak ter plaatse, na vastleggen van bewijs van het misdrijf en het signalement van de moordenaar c.q. kannibaal. Tot onze grote ontsteltenis moest hij echter worden vrijgesproken op grond van ontoerekeningsvatbaarheid, vanwege gezamelijke opsluiting in een te kleine ruimte. In afwachting van hoger beroep moest hij dan ook op vrije voeten worden gesteld, zij het met meldingsplicht.

Er is echter sindsdien niets meer van hem vernomen. Wij vrezen dat deze moordenaar in herhaling zal vallen. Mocht u menen een individu te herkennen die aan het signalement voldoet dan raden wij u aan uzelf in veiligheid te brengen en daarna direct de autoriteiten in te lichten. Sluit hem in geen geval in en geef hem alle ruimte, omdat de kans op herhaling van het misdrijf anders zeer groot is. Een weergave van het voorkomen van de verdachte is bijgevoegd, die is samengesteld uit beelden die gemaakt zijn door onze veiligheidscamera.

Wees gewaarschuwd!

Comments:
Lagwekkend! Ek het die verslag baie (veel) geniet.

Na ses maande in 'n 2 slaapkamer woonstel met 3 kinders, was ek ook gereed om hulle te verslind - maar gelukkig het ons nou na 'n huis getrek! Ek wonder of ek ook vrygespreek sou word...

Terloops, ek hoop julle verstaan wat ek hier skryf..?
 
Haha, bedankt voor de reactie! / Thanks for the nice response! I think I understand ;)

I hope you settle in well in your new residence.

We are actually very pleased to have found a 2 bedroom residence in the Netherlands (Apeldoorn) after a long search. With only 1 child we should be able to share it comfortably with one another, but maybe we should not consider say 2 more children at the moment... Anyway it opens up the way for the master Christian Studies at the VU in Amsterdam later this year.

Elbert

PS: I would write it like this in Dutch, you may tell me if I understood it correctly...:
"Lachwekkend! Ik heb erg genoten van het verslag.

Na zes maanden in 'n 2 slaapkamer appartement met 3 kinderen, was ik ook in staat om ze te verslinden - maar gelukkig zijn we nu verhuisd naar een huis! Ik vraag me af of ik ook vrijgesproken zou worden...

Terzijde, ik hoop dat jullie begrijpen wat ik hier schrijf...?"
 
Ja, ek begryp...

It takes a long time to settle though - in my experience, about 2 years (!).

Ek hoop die huis het 'n tuin - ten minste kan 'n mens dan die kind (-ers) buitentoe jaag wanneer dit nodig word. Behlawe, hier in Kanada, is dit moeiliker om te doen wanneer die temperatuur -30 is! Maar, as die wind nie waai nie, speel hul buite teen -20!!
 
Een reactie posten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?